Invazija na Berlin

Hoće li Ibišević i Hertha večeras biti gosti na svom terenu?

Objavljeno: 30.10.2019. u 12:28

Gosti iz Dresdena će imati podršku skoro polovine stadiona čiji kapacitet iznosi 74.475 sjedećih mjesta

Vedad Ibišević, kapiten tima iz njemačke prijestolnice

FOTO: HERTHA

Fudbaleri berlinske Herthe večeras će sa početkom u 20.45 sati ugostiti ekipu Dynamo Dresdena u susretu šesnaestine finala DFB Pokala.

Jedan od najpoznatijih timova iz nekadašnjeg DDR-a večeras bi na Olimpijskom stadionu u Berlinu trebao imati ogromnu podršku svojih navijača, a pojedini mediji u Njemačkoj pišu kako će čak 35.000 gostujućih navijača bodriti donedavni klub bh. reprezentativca Harisa Duljevića.

Ispostave li se ove informacije kao tačne, gosti iz Dresdena će imati podršku skoro polovine stadiona čiji kapacitet iznosi 74.475 sjedećih mjesta.

Pristalice Dynama spadaju među najfanatičnije navijačke grupe u Njemačkoj, pa neće biti iznenađenje ako se fudbaleri Herthe, čiji je kapiten bivši reprezentativac BiH Vedad Ibišević, u jednom trenutku budu osjećali kao da igraju na gostujućem a ne na domaćem terenu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije