open-navfaktor-logo
search
Rok danas
Hoće li Nenadić ispuniti obećanje: Na Bjelavama se peru prozori, dok se čekaju majstori
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, jučer je obećao da će za 24 sata biti osposobljen prostor za privremeni izolatorij Kantona Sarajevo u paviljonu Studentskog centra na Bjelavama.
07.08.2020. u 11:50
get url
text

Ekipa Faktora posjetila je jutros Studentski centar da vidimo je li počelo uređivanje prostora za izolatorij. Na ulazu u Studentski centar zasustavio nas je protir i kazao:

- Još niko od radnika nije ušao u krug Studentskog centra i koliko znam svi su na sastanku.

Trudio se da dobije telefonom direktora ili upravnika Studentskog centra, kako bi nam dozvolili da snimimo zgradu gdje će biti privremeni izolatorij, ali nije uspio dobiti nikoga od njih.

{$galerijaFotografija}

Ipak, uslikali smo smo ženu koja je prala prozore, i kroz ogradu nam je rekla da ona radi svoj posao, a kada će doći ostali radnici nije joj poznato.

Hoće li izolatorij biti spreman za prijem pacijenata za 24 sata kako je obećao premijer Nenadić, teško je ocijeniti.

U privremenom izolatoriju trebali bi biti smješteni pacijenti oboljeli od od koronavirusa sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom.

Radi se o privremenom izolatoriju koji će biti u funkciji, dok se u krugu Opće bolnice ne rekonstruira objekt nekadašnje garnizonske ambulante u kojem će biti smješten izolatorij Kantona Sarajevo, kapaciteta oko 100 osoba, a koji će se, prema najavama, u narednih mjesec i po uspostaviti, uz pomoć i podršku UNDP-ja.

Bjelave, izolatoriji, 07.08.2020
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.