- Potpuna podrška ovom gestu, ali također ne možemo zaboraviti ni "historijsku posjetu" gradonačelnice Karić Drašku Stanivukoviću, gradonačelniku Banja Luke, koji otvoreno negira genocid u Srebrenici kao ni sva ljubakanja po Republici Srpskoj s njemu sličnima. Dobro je da vrhunac političkog djelovanja Karić ide u smjeru realne percepcije vrijednosti i stradanja u agresiji na BiH. Potrebno je presude Međunarodnog suda kopirati u više primjeraka i slati na razne međunarodne i domaće adrese.

VEZANI TEKST - Gradonačelnica Sarajeva beogradskom kolegi poslala kopije presuda ratnom zločincu Ratku Mladiću

Vidjet ćemo u kom smjeru će krenuti sa radom gradonačelnica Karić nakon izbora, da li će nastaviti sa edukacijom po regionu i BiH o genocidu u Srebrenici ili će nastaviti da se grli i ljubi po RS-u sa negatorima genocida ostaje da se vidi – navela je Hodžić.

Kako je saopćeno z Stranke za BiH, Hodžić je stava da retorika, uvredljive izjave i potezi gradonačelnika Beograda Šapića štete odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije i predstavljaju sramotan potez s obzirom na presude Haga kojima je ratni zločinac Mladić pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici i drugih zločina u Bosni i Hercegovini.

- Javno podržavanje ratnih zločinaca je neprihvatljivo u civiliziranom svijetu. Umjesto podrške zločincima u javnosti bi gradonačelnik Beograda trebao otvoriti debatu suočavanja s ratnom prošlošću koja bi u konačnici trebala dovesti do pomirenja. Jedini put za izgradnju mira, povjerenja i dobrosusjedstva u regionu je suočavanje sa prošlošću. Laži nas vode samo natrag, u mrak od kojeg bježimo – kazala je Hodžić.