open-navfaktor-logo
search
Navijači Bordo tima
Horde zla upozoravaju: Reaguj Mirviću, Alimanović i Varešanović više ne smiju obnašati funkcije
Horde zla, najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, objavili su saopćenje za javnost nakon sinoćnjeg remija protiv Sloge.
08.04.2023. u 13:37
get url
text

Nezadovoljni rezultatima, ali i teime da su u klubu još uvijek trener Mirza Varešanović i direktorica Ajla Alimanović, Horde zla smatraju da se samo bojkotom može poslati poruka vlasniku Ismiru Mirviću.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Nakon sinoćnjeg debakla našeg voljenog kluba prilikom kojeg, iako oštećen sudijskom odlukom u zadnjim minutama utakmice (o čemu bi se klub trebao posebno pozabaviti i protestirati čelnim ljudima u FSBIH s kojim su nebrojeno puta naglasili dobru saradnju, a usporedo s tom navodnom dobrom saradnjom sudijsko pljačkanje našeg kluba traje već odavno i bez imalo stida), zbog pogrešno postavljene taktike, odabira i izmjena igrača od strane nestručnog šefa nestručnog štaba nije uspio pobijediti ligaškog fenjeraša koji je na "domaći teren" u Zenici doputovao sa ekipom pretežno sastavljenom od igrača iz omladinskog pogona krajnje je vrijeme da se navijači Fudbalskog kluba Sarajevo konačno ujedine u stavu prema trenutnoj talačkoj krizi i opsadnoj situaciji u kojoj se nalazi naš klub.

Stanje je odavno alarmantno i neophodno je da, kako široj bordo javnosti, tako i predsjedniku kluba gospodinu Ismiru Mirviću konačno dopre do glave da ukoliko želi(mo) napredak našeg kluba - aktuelna direktorica Ajla Alimanović i šef stručnog štaba Mirza Varešanović više ne smiju i ne mogu obnašati te funkcije.

S obzirom da je povratak na naš voljeni i jedini dom Olimpijski stadion Asim Ferhatović - Hase izgledan za narednu domaću utakmicu, a čiji je termin zakazan za vikend 22/23. april, od krucijalne je važnosti da taj dan i tu utakmicu stadion bude apsolutno prazan! Ne smijemo dozvoliti da nas eventualno lijepo vrijeme i, uslovno rečeno, renovirani teren zavaraju i privuku na stadion.

Iako svi već odavno imamo ogromnu želju da nakon osam mjeseci zakoračimo u naš voljeni dom, kolektivnim nedolaskom na stadion ćemo poslati jasnu poruku predsjedniku gospodinu Ismiru Mirviću da sporni dvojac, kako zbog svojih javnih nastupa i stavova, tako zbog svojih poslovnih (ne)uspjeha nije i ne može biti dio identiteta našeg Sarajeva!

Naglašavamo da u slučaju puštanja niz vodu i davanja otkaza samo jednoj od dvije sporne osobe - naš stav se neće promijeniti!

Stoga, pozivamo predsjednika gospodina Ismira Mirvića da reaguje i povuče prave poteze i prije povratka na naš jedini dom, kako bi povratak kući dočekali u velikom broju i stabilnoj atmosferi!

A ukoliko ipak klupske strukture ostanu nepromijenjene, onda je vrijeme da se zapitamo da li je većinskom investitoru u naš klub bitniji njegov ego ili dobrobit kluba i da li su njegove namjere iskrene.

Ovim putem, po ko zna koji put, naglašavamo da namjera i želja Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i navijačke grupe Horde zla Sarajevo nikad nije bila i nikada neće biti da upravlja klubom i nameće nešto svoje ili nekoga svog, ali ono što NIKADA nećemo dozvoliti je da se identitet i renome našeg kluba narušava od strane bilo koga i bilo čega!

Ovim putem pozivamo sve navijače da sve ono što nam leži na srcu zbog trenutne situacije u klubu, zajedno jasno i glasno i velikom brojnošću iskažemo na narednom gostovanju u Trebinju. Pogotovo uzevši u obzir da na gostovanje koje slijedi nakon toga nećemo biti u mogućnosti da putujemo jer HŠK Zrinjski Mostar svoje domaće utakmice igra na zamjenskom stadionu iz istih, u najmanju ruku, upitnih (a ne kako bestidna direktorica kaže: objektivnih) razloga, baš kao i naš klub.

Informacije o organizovanom putovanju u Trebinje će biti objavljene početkom predstojeće sedmice - poručili su najvatreniji navijači Bordo tima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.