open-navfaktor-logo
search
Vaskršnja poruka
Hrizostom: Ničim se ne može mjeriti veličina, visina i dubina praznika vaskrsenja Isusa Hrista
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom uputio je vaskršnju poruku povodom predstojećeg praznika Hristova vaskrsenja.
22.04.2022. u 14:23
get url
text

Mitropolit Hrizostom uz riječi čestitanja ističe da je Vaskrs "Praznik nad praznicima".

 - Uistinu, Vaskrs je iznad svih praznika i slavlje iznad svih slavlja. Ničim se ne može mjeriti veličina, visina i dubina praznika vaskrsenja Isusa Hrista. Molimo se Bogu, braćo i sestre da Vaskrs dočekate i proslavite u zdravlju, sreći i duhovnom raspoloženju. Znamo i duhom osjećamo koliko smo svi opterećeni i napeti sveukupnom situacijom kako ovdje kod nas u BiH, tako isto i u čitavom svijetu - poručio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Mitroplolit Hrizostom ističe da su tri osnovne Hristovaskrsne poruke: Hristos vaskrese iz mrtvih!, Hristos smrću smrt satra!, On onima koji biše u grobovima život darova!

U vaskršnjoj poruci mitropolit dabrobosanski također poručuje da Vaskrs obavezuje, s jedne strane, na krajnje smirenje pred Bogom, ali i na veliku ljubav prema Bogu, i isto tako ljubav prema bližnjemu, s druge strane.

- Svi naši problemi i sve nevolje ovog svijeta plod su ljudskih egoizama – ličnih i nacionalnih i permanentnih neprijateljstava, prije svega, prema Bogu, a zatim prema čovjeku, odnosno prema ljudima i zajednicama drugih i drgačijih, i čovječanstvu uopće.

Znajući to, opet ponavljamo i pozivamo, pomirimo se i izmirimo sa Bogom i sa Vaskrslim Isusom Hristom! Budimo sinovi i kćeri vaskrsenja, Istine i Pravde i Života vječnoga. Slavimo Hrista vaskrsloga i kličimo -poručio je mitropolit Hrizostom uz tradicionalnu vaskršnju čerstitku "Hristos vaskrse! – Vaistinu vaskrse!".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.