Konkretno, Nacional je objavio ekskluzivnu priču da Hrvatska kreće po Mamića.

- Hrvatski premijer Andrej Plenković kreće po Zdravka Mamića, planira obnoviti pritisak da ga Bosna i Hercegovina izruči Hrvatskoj na odsluženje zatvorske kazne.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica ima jasan Plenkovićev nalog da poduzme sve što se može radi njegova izručenja, a sada će se ti napori ponoviti u svjetlu kadrovskih promjena na čelu Ministarstva pravde BiH.

Štoviše, Ivan Malenica sastat će se s novim ministrom pravde BiH, razgovarati o bilateralnim temama i izričito ponovo staviti na sto temu o izručenju Zdravka Mamića. Potvrdio je to Nacionalu visoki izvor blizak hrvatskom premijeru - piše Nacional:

- Nakon što se, predizborno motivisan, sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem usaglasio da ga protjeraju iz Dinama radi gradnje stadiona uoči parlamentarnih izbora, Plenković je poslao Malenicu da dogovori susret s novim ministrom Davorom Bunozom zbog Mamićeva transfera u hrvatski zatvor. Visoki izvor blizak Vladi Hrvatske kaže: "Dovoljno je da Plenković nazove Dragana Čovića i to ga ljubazno zamoli".

Mamić je osuđen na šest i po godina zatvora, a tereti se da je zajedno s bratom Zdravkom Mamićem, Milanom Pernarom i Damirom Vrbanovićem iz Dinama izvukao 15,3 miliona eura.