open-navfaktor-logo
search
Pripremni dueli
Hrvatska otkrila protivnike pred EP, hoće li Zmajevi opet "glumiti" Vatrene?
Nogometni savez Hrvatske u petak je saopćio kako će selekcija viceprvaka svijeta pred početak Evropskog prvenstva odigrati dvije pripremne utakmice, a protivnici će im biti reprezentacije Armenije i Belgije.
18.12.2020. u 19:09
get url
text

Vatreni će Armence ugostiti na Gradskom vrtu u Osijeku 1. juna, dok će pet dana kasnije gostovati kod Belgije. Trenutno prva selekcija s FIFA rang-liste ugostit će Hrvatsku na stadionu King Budewijn.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Za sada nije poznato hoće li fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine "sparingovati" s nekim od učesnika Eura 2021. godine.

Zmajeve u narednoj kalendarskoj godini očekuje gust raspored, s obzirom na to da će se kompletne kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru odigrati 2021. godine.

Ipak, gledajući raspored mečeva kvalifikacija za SP, jasno je da postoji prostor za dogovor prijateljskog susreta koji bi nekom od učesnika EP-a poslužio kao kontrolni meč.

Podsjećanja radi pred posljednja dva kontinentalna šampionata "glumili" smo Hrvatsku, 2016. godine za potrebe Španije, a četiri godine ranije u duelu Irskom.

Iako u FSBiH još nisu odredili kome će u narednom periodu povjeriti klupu našeg "A" tima, sudeći prema ranijim "glumačkim ulogama" snage bi mogli odmjeriti s Engleskom, Škotskom ili Češkom, selekcijama koje se nalaze u D sa reprezentacijom Hrvatske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.