open-navfaktor-logo
search
Potvrdio Beroš
Hrvatski dobrovoljac ranjen u Ukrajini, bit će prebačen u Zagreb
Neposredno prije početka sjednice Vlade Republike Hrvatske, hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je hrvatski državljanin ranjen u Ukrajini te je najavio kako će biti prebačen na liječenje u hrvatske bolnice.
03.06.2022. u 13:09
get url
text

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako su radnici hrvatskog Ministarstva zdravstva razgovarali s predstavnicima Ambasade Hrvatske u Ukrajini te kako je potvrđeno da je na ukrajinskom ratištu ranjen hrvatski državljanin.

- Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je kao dobrovoljac sudjelovao u oružanim operacijama. On je ranjen, njegovo stanje sada je stabilno i nije životno ugrožen - potvrdio je Beroš.

Zajedničkim naporima Ministarstva vanjskih i evropskih poslova i Ministarstva zdravstva Hrvatske osigurat će se njegov transport u Republiku Hrvatsku, kao i daljnje liječenje.

Ranjeni muškarac bit će liječen najvjerojatnije u KB Dubrava, no ako budu potrebni neki dodatni, posebni zahvati, bit će liječen u nekoj od zagrebačkih zdravstvenih ustanova, naveo je Beroš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.