open-navfaktor-logo
search
Predstavljeni pomoćnici
I Spahić u timu: Bajević otkrio vraća li Vranješa među Zmajeve
Duško Bajević, selektor fudbalske A reprezentacije BiH, otrkio je da li će u mečevima baraža za EURO 2020 računati na Ognjena Vranješa.
25.01.2020. u 11:10
get url
text
get url
text

U drugom izlasku pred medije (imao kratko obraćanje na dan imenovanja 21. decembra) selektor Zmajeva govorio je o predstojećim izazovima, a predstavio je i pomoćnike. 

U stručnom štabu bh. tima bit će Rusmir Cviko, Slaven Musa, Adnan Čustović i Eldin Jelešković. U timu će biti i Emir Spahić, doskorašnji kapiten Zmajeva, koji će imati ulogu savjetnika. 

{$galerijaFotografija}

Zvjezdan Misimović, bit će novi v.d. tehnički direktor Zmajeva, dok će Darko Ljubojević ostati sekretar stručnog štaba našeg A tima. 

Bajević je još jednom govorio zašto je prihvatio izazov selektorske pozicije. 

- Istina je da u periodu kada je predsjednik predložio da naslijedim Prosinečkog nisam mnogo razmišljao. Ali vremenom, dani su bili kraći, odluka se morala donijeti. Prihvatio sam tada ponudu i počeo odmah da radim. Donio sam definitivnu odluku i rekao da prihvatam - kazao je Bajević. 

Bajević je govorio i o igračima koje želi vratiti u A tim.

- Vranješ je dugo bio u reprezentaciji. Dao je mnogo reprezentaciji. Niko mu ne osporava zalaganje i dobre igre, ali mora voditi računa i o ponašanju van terena. Mora snositi posljedice. Najviše zavisi od njega samog. Razgovarao sam sa njim, razgovarat ću još jednom. Da vidim kakva je situacija, ali najviše od njega zavisi - kazao je Bajević, dodavši: 

- Svako ko je spreman na njega računam. Da ne nabrajam imena.  Svi moraju gledati uspjeh samo reprezentacije. 

- Stvorit ćemo ambijent da se plasirmo na EP. Radimo na tome i niko nas u tome neće spriječiti - kazao je Bajević o atmosferi u našem taboru.

Govorio je i o igračima koji nisu standardni u svojim klubovima. 

- Ne možemo pomoći igračima koji ne igraju u svojim klubovima. Najvažnije nam je iskustvo u ovim utakmicama. Ne trebamo gledati ljepotu, nego trebamo gledati kako ćemo doći do našeg cilja - naglasio je Bajević.  

Selektor je prokomentarisao i selekciju Sjeverne Irske koja će bh. timu biti protivnik u baražu.

- Već se pripremamo za tu utakmicu i samo nas ona zanima. Imamo dosta informacija, ali radit ćemo još. Analizirat ćemo i Sjevernu Irsku i druge dvije reprezentacije koje su u baražu. Moramo također pratiti naše igrače, njihovu formu i bit ćemo dobro obavješteni. Nadam se da ćemo uspjeti da savladamo sve prepreke koje su pred nama - naglasio je Bajević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.