open-navfaktor-logo
search
Nema sjednice
I Vijeće ministara BiH "zaspalo"
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je posljednju redovnu sjednicu održalo 25. augusta, a nova sjednica, nakon što je tri puta odgođena, još nije ponovo ni zakazana niti se o njoj govori, potvrđeno nam je u Vijeću ministara.
08.10.2022. u 20:39
get url
text

U međuvremenu su održane dvije vanredne telefonske sjednice, posljednja 20. septembra, dakle prije više od dvije sedmice.

VEZANI TEKST - Tegeltija opet odgađa sjednicu jer nema kvoruma: Krivi ministre, zaboravlja svoj višemjesečni nerad

Zakon o Vijeću ministara BiH je propisao da se sjednice održavaju po pravilu jednom sedmično, a ako predsjedavajući Vijeća ministara, u ovom slučaju Zoran Tegeltija (SNSD), to ne učini dva uzastopna navrata, sjednicu zakazuju njegovi zamjenici, u ovom slučaju Vjekoslav Bevanda (HDZBiH) i Bisera Turković (SDA), ali zajednički.

Ipak, sjednice još nema zakazane, a na čekanju Tegeltije je i dalje, kako nam je rečeno, više od 570 akata koji trebaju "proći" Vijeće ministara BiH.

Među njima je i prijedlog imena za čelne pozicije policijskih agencija.

Postoje strahovi da sjednica više ni neće biti nakon što su održani Opći izbori 2. oktobra. Tegeltija je na ovim izborima zasad osvojio najviše glasova na listi SNSD-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.