Revolucija

Ibiševićev trener ima zanimljiv prijedlog

Objavljeno: 31.08.2018. u 16:15

U intervjuu za Märkischen Allgemeinen Zeitung na pitanje "Šta bi rado mijenjao u fudbalu?", mađarski stručnjak ponudio je itekako interesantan odgovor

Pal Dardai, trener berlinske Herthe

Bila bi to prava "fudbalska revolucija" ukoliko bi se nekim čudom usvojio prijedlog koji je dao Pal Dardai, trener berlinske Herthe i našeg Vedada Ibiševića.

U intervjuu za Märkischen Allgemeinen Zeitung na pitanje "Šta bi rado mijenjao u fudbalu?", mađarski stručnjak ponudio je itekako zanimljiv odgovor, nakon što je konstatovao da su dimenzije golova premale.

- Mislim da bi u slučaju da se povećaju dimenzije golova sve češće imali rezultate 4:4 ili 5:3, kao što je to bilo nekada ranije. Mislim da bi bilo više golova, što bi bilo dobro za gledaoce - rekao je Dardai, te dodao:

- Ranije su golmani bili niži i nisu bili visoki kao danas. Danas je to drugačije, a dimenzije okvira gola se nisu mijenjale.

Dimenzije golova su oduvijek iste. Razmak između dvije stative je 7,32 metra, dok je prečka na visini 2,44 metra.

Izvor:   Märkischen Allgemeinen Zeitung

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije