open-navfaktor-logo
search
Iznenađenje
Imama Emira Nuhića iz Bosanskog Novog džematlije obradovale putovanjem na umru
Dobro se dobrim vraća, ja sam se trudio da radim dobro, da širim dobro, da širim pozitivnu energiju i neko je to prepoznao. Brojne su teškoće kroz koje mi kao povratnici prolazimo i vjerovatno su i to prepoznali, našu hrabrost i snagu, borbu za opstankom u RS-u
20.08.2019. u 08:39
get url
text

Efendiju Emira Nuhića imama džemata Blagaj u mjestu Bosanski Novi džematlije i prijatelji iznenadili su posebnim poklonom, putovanjem u sveta mjesta Meku i Medinu.

Naime, na prigodnoj svečanosti povodom dodjele bajramskih paketića džematlije su efendiji saopćile radosnu vijest, da ga šalju na umru.

Efendija Nuhić je bio iznenađen ali i presretan.

- Snimali su dodjelu paketića, ja sam mislio da to rade zbog dodjele paketića i zbog pravdanja sredstava. Međutim, javio se moj prijatelj Bilal Isaković iz Meke koji je dao i 1.000 maraka za te paketiće za naše najmlađe džematlije. Kada sam pročitao da piše umra, zanijemio sam. Odmah sam znao da idem sa svojom suprugom, da ćemo nas dvoje otputovati. Međutim, javili su mi se sutradan humanitarci Haris Hećimović i Aldin Kajmaković i oni su mi rekli da će oni uplatiti umru za moju suprugu Behiju – priča za Faktor Nuhić.

Kaže da jedva čeka vrijeme putovanja.

- Dobro se dobrim vraća, ja sam se trudio da radim dobro, da širim dobro, da širim pozitivnu energiju i neko je to prepoznao. Brojne su teškoće kroz koje mi kao povratnici prolazimo i vjerovatno su i to prepoznali, našu hrabrost i snagu, borbu za opstankom u RS-u. Bez obzira na sve uvrede i prijetnje, mi smo nastavili da radimo dobro i da širimo samo lijepo – pojašnjava Nuhić.

On ističe kako će na svetim mjestima za muslimane najviše učiti dove za mlade u BiH.

- Da Allah dž.š. da bolju generaciju od naše, da budu svjesniji situacije u kojoj žive, da i ako odu iz svojedomovine uvijek budu ponosni na to odakle su, da se ne stide svog porijekla, svoje tradicije i svoje vjere. I dovit ćemo da Allah dragi da svima nama zdravlje, nafaku i bereket – zaključio je Nuhić.

Podsjećamo efendija Nuhić i njegova porodica u džematu Blagaj već mjesecima prolaze kroz težak period prijetnji i zastrašivanja od strane pojedinaca sa tog kraja. 

VEZANI TEKST: Imamu iz Bosanskog Novog Emiru ef. Nuhiću ponovo prijećeno, dobio stravične poruke

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.