open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Intenzivirani radovi na obnovi ulice Patriotske lige
Građevinari su ostali na svojim gradilištima, kada gotovo u Sarajevu niko ne radi, zbog mjera protiv širenja koronavirusa.
08.04.2020. u 12:29
get url
text
Ulica Patriotske lige

U ulici Patriotske lige u toku su radovi na rekonstrukciji saobraćajnice od trolejbuske okretaljke kod Pionirske doline do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace "Ciglane".

Radovi na prvoj fazi od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace "Ciglane" završeni su prošle godine. Druga faza je bila planirana od pijace "Ciglane" do raskrsnice sa ulicama Marcela Šnajdera i Jezero kod stadiona Koševo, a treća od raskrsnice kod stadiona Koševo do trolejbuske okretaljke Jezero i na kraju četvrta faza od okretaljke Jezero do spoja sa ulicom Armije Republike Bosne i Hercegovine na Slatini.

Zbog novonastale situacije u vezi sa širenjem koronavirusa, te uvedenim mjerama zabrane za funkcioniranje javnog gradskog prijevoza čime je smanjen broj vozila koja saobraćaju ovom ulicom, odlučeno je da se preostale faze realizuju kao jedna. U ovoj fazi bit će obuhvaćen sav preostali neobnovljeni dio ulice, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Projekat rekonstrukcije kompletne Ulice Patriotske lige dužine od 2.430 metara, koštat će oko 740.000 KM, a projekat finansira Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.