open-navfaktor-logo
search
Izvršni odbor SDA
Irfan Halilagić mandatar za sastav nove Vlade TK: Najbitnije je šta kažu građani, oni su nam dali podršku
Izvršni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Tuzlanskog kantona, danas je jednoglasno odlučio da Irfan Halilagić, aktuelni premijer TK, bude mandatar za sastav nove kantonalne Vlade.
16.03.2023. u 17:24
get url
text
Halilagić, Skopljak i članovi IO SDA TK
Halilagić, Skopljak i članovi IO SDA TK

- SDA ostaje na tračnicama koje su u prethodnih godinu dana dale rezultata. Premijer i Vlada su dobro radili, građani su to prepoznali na izborima 2. oktobra i članovi Izvršnog odbora nisu imali dileme i prijedlog je prihvaćen sa 20 glasova "za" - rekao je Fahrudin Skopljak, predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK.

Prijedlog mandatara već sutra ide u Skupštinu, gdje će predsjednik Žarko Vujović i zvanično Halilagiću povjeriti mandat za sastav nove Vlade.

- Očekujem da ćemo već u narednoj sedmici imati novu Vladu. Rano je govoriti o imenima ministara što se tiče SDA, u taj posao idemo od sutra. Osam ministarstava pripast će SDA, a četiri Demokratskoj fronti (DF) - rekao je Skopljak.

Irfan Halilagić rekao je da je uvijek izazov biti šef izvršne vlasti kantona koji je najmnogoljudniji i privredno najpotentniji.

- Veći je izazaov prvi puta, ali je neka vrsta pripravničkog odrađena. Najbitnije je šta kažu građani TK, a oni su dali padršku koalicionim partnerima koji su u Vladi TK na čijem sam čelu. Ovo je priča o kontinuitetu, koji je našem kantonu potreban. U proteklih deset godina imali smo stalne smjene izvršne vlasti i uspjeh bi bio da jedna vlada zavši mandat - rekao je Halilagić.

On je najavio sličan koncept za novu Vladu TK, kao u proteklom periodu, kada je određeno 18 ključnih prioriteta, a svi oni su do Općih izbora 2022. godine i realizovani.

- Nastavit ćemo na istim principima u narednom periodu. Držat ćemo se strateških dokumenata TK i na bazi njih ćemo napraviti program, koji će ući u ekspoze premijera. Nastojat ćemo zadržati nivo transparentnosti, odnosno da naš rad bude mjerljiv. Dakle, možete očekivati set konkretnih mjera, koje se odnose na cijeli mandatni period, a imat ćemo i set mjera za tekuću godinu - pojasnio je Halilagić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.