Turska

Irski turista koji je ukrao i progutao dijamant osuđen na osam godina i devet mjeseci zatvora

Objavljeno: 09.02.2019. u 18:33

Cambell je u oktobru 2018. godine ukrao je skupocjeni dijamant, a vlasnik zlatare je vidjevši krađu pozvao policiju. Kada je primijetio da mu prilaze policajci, Cambell je progutao dijamant i pokušao pobjeći, no policajci su ga u tome spriječili

Dijamant je izvađen kolonoskopskom metodom i vraćen vlasniku

Sud u turskom gradu Mugli osudio je danas na osam godina i devet mjeseci zatvora irskog turistu Iana Cambella, koji je tokom posjete jednoj zlatari ukrao dijamant u vrijednosti od 40.000 dolara, a potom ga progutao.

Ročištu na 4. Kaznenom sudu u Marmarisu prisustvovao je Ian Cambell zajedno s advokatom. 

Sudija je razmotrio zahtjev Cambellovog advokata da se kao olakšavajuća okolnost prihvati to što se njegov štićenik kaje za počinjeno djelo. Zahtjev je odbijen, a Cambell je proglašen krivim za tešku krađu te mu je dosuđeno osam godina i devet mjeseci zatvora. 

Advokat je izjavio kako će na ovu odluku podnijeti žalbu višem sudu. 

Cambell je u oktobru 2018. godine boravio na odmoru u Marmarisu, nedaleko od grada Mugla. Tokom posjete jednoj zlatari ukrao je dijamant vrijedan 40.000, a vlasnik zlatare je to primjetivši pozvao policiju. Kada je primijetio da mu prilaze policajci Cambell je progutao dijamant i pokušao pobjeći, no policajci su ga u tome spriječili. 

Dijamant je izvađen kolonoskopskom metodom i vraćen vlasniku, dok je Cambell uhapšen.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije