open-navfaktor-logo
search
Izrazili zabrinutost
Islamska zajednica u BiH: Očekujemo da se ispitaju tajne aktivnosti MUP-a RS-a
U  povodu medijskih izvještaja da MUP entiteta Republika Srpska vrši popis pripadnika svih sigurnosnih službi i Oružanih snaga BiH koji se nalaze na teritoriji tog entiteta, Kancelarija Reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića izdala je saopćenje za javnost.
14.03.2022. u 14:29
get url
text

- Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izražava zabrinutost zbog medijskih navoda o popisivanju pripadnika sigurnosnih službi i Oružanih snaga BiH na području entiteta RS i poziva međunarodne institucije i nadležne državne organe da ispitaju i rasvijetle ove aktivnosti MUP-a RS-a.

VEZANI TEKST - Ministarstvo odbrane: Zašto MUP RS-a pravi popis pripadnika OSBiH

Dijeleći uznemirenost sa Bošnjacima u entitetu RS, Islamska zajednica od zvaničnika entiteta RS i MUP-a RS-a očekuje da odgovore na pitanja zbog čega i na osnovu kojih propisa i kriterija entitetski MUP RS popisuje pripadnike Oružanih snaga BiH i državnih policijskih i sigurnosnih agencija?

Tajne aktivnosti MUP-a RS unijele su nemir među članove i pripadnike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i neumoljivo ih podsjećaju na metode, praksu i metodologiju retrogradnih politika devedesetih godina, kada su također izrađivani spiskovi nepodobnih građana u svrhu "konačnih rješenja". Znamo šta je uslijedilo nakon toga - kaže se u saopćenju Kancelarije Reisu-l-uleme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.