open-navfaktor-logo
search
Grand Slam
Ivan Dodig i Kristina Mladenović osvojili Australian Open u konkurenciji mješovitih parova
Hrvatski teniser Ivan Dodig i francuska reprezentativka Kristina Mladenović danas su postali pobjednici Australian Opena u konkurenciji mješovitih parova pobijedivši australsku kombinaciju Jaimee Fourlis - Jason Kubler sa 6:3, 6:4 nakon 77 minuta igre.
28.01.2022. u 09:17
get url
text

Za 37-godišnjeg Međugorca je to ukupno šesti Grand Slam naslov, četvrti u konkurenciji mješovitih parova te drugi u Melbourne Parku, gdje je prošle godine slavio u muškim parovima sa Slovakom Filipom Polašekom, prenosi Hina.

Mladenović je po treći put slavila u mješovitim parovima, a ima još pet Grand Slam trofeja u ženskim parovima. Na Australian Openu je po četvrti put postala pobjednicom, nakon što je 2014. slavila u miksu s Kanađaninom Danielom Nestorom, a 2018. i 2020. osvajala turnir ženskih parova s Mađaricom Timeom Babos.

Nakon jednog sata i 16 minuta igre Dodig i Mladenović su došli do prve meč-lopte. U dugoj izmjeni australski par, koji je u turnir ušao s pozivnicom, stvorio je napetost kod protivnika, da bi Mladenović konačno odigrala sjajan volej za pobjedu i trofej.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.