open-navfaktor-logo
search
Izjave trenera
Ivković otkrio koliko je ozbiljna povreda Juričića, Jahić sretan zbog povratka na pozitivni kolosijek
Željezničar i Sloboda podijelili su bodove u derbiju sedmog kola Premijer lige BiH koji je završen rezultatom 1:1.
30.08.2021. u 00:20
get url
text

Plavi su poraz izbjegli zahvaljujući golu Brune Zdunića u 90. minuti utakmice.

- Čvrsta utakmica protiv ekipe koja je puna samopouzdanja. Imaju veliku seriju pozitivnih rezultata i vidi se mirnoća na njima, ali moram pohvaliti svoje igrače koji nisu dozvolili Slobodi da pravi šanse. Gol su zabili uz relativnu dozu sreće. Mislim da je rezultat realan - rekao je šef stručnog štaba Tomislav Ivković nakon utakmice za Arena Sport, a potom je i pohvalio iskusnog Samira Bekrića:

VEZANI TEKST - Zdunić u 90. minuti spasio Želju od poraza u derbiju sedmog kola

- "Bekra" je svojim ulaskom podigao ekipu. Ekipa se nije predala, igrali smo da zabijemo. Tražili smo i drugi gol, ali bi bilo nezasluženo da je bilo koja ekipa pobijedila. Sloboda je zasluženo u vrhu, ali moramo biti zadovoljni. Mi smo u stvaranju ekipe. Moramo biti staloženi i spokojni.

Većinu navijača Plavih zabrinula je povreda Luke Juričića zbog koje ga je u finišu utakmice zamijenio upravo strijelac izjednačujućeg gola Bruno Zdunić.

O kakvoj se tačno povredi radi Ivković je govorio na press konferenciji nakon utakmice.

- Doktor je rekao da Juričić ne može jer mu je pukao nos, slijedi pauza, ali ide reprezentativna pauza, poznavajući njega, napravit ćemo mu zaštitnu masku da može normalno trenirati i ako treba odigrati utakmicu. Htio je igrati, ali nije bio u stanju - rekao Ivković, te se osvrnuo i na igru Zdunića:

- Zdunić je napadač samo drugačiji od Juričića. Tek je došao, traži se. Htio je zbog mene pokazati mnogo više, ali izgori u toj želji. Oporavit će se Luka, meni je nos pucao pet puta, prođe to.

Sloboda je u finišu ispustila pobjedu, ali u gostujućem taboru nisu nezadovoljni bodom.

- Utakmica je bila puna naboja, možda nije bila gledljiva. Loše smo ušli u utakmicu, kasnije smo imali kontrolu. Sa izmjenama smo dali gol. Međutim, nekada te i protivnik sabije. U svakom slučaju važno je da smo se vratili na pozitivni kolosijek nakon Sarajeva. Ovdje nije lako igrati, Željo je Željo - rekao je nakon utakmice za Arena Sport Adnan Jahić, pomoćni trener Slobode, koji je danas ekipu vodio s klupe jer je Mladen Žižović odrađivao suspenziju zbog žutih kartona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.