U skladištenju, utovaru i otpremi tegljača raznom pomoći u vidu mesnih konzervi, gotove hrane, kafe, toplih napitaka za odrasle i djecu, higijenskih potrepština i pokrivača-deka učestvovali su i značajan doprinos dali svećenici franjevci i vjernici župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini novčanim prilozima, te dobročinitelji, članovi i volonteri, saopćeno je iz Katoličke tiskovne agencije (KTA).

Navode kako je namjensko prikupljanje, sadržaj i slanje pošiljke plod intenzivnih dogovora s koordinatoricom nacionalnog Caritasa-SPES u Lavovu Mirom Milavec, kao i svakodnevnih izvještaja franjevaca Kapucina Kustodije u Kijevu, na čelu s fra Blažejom Šuška, kojima će dio iz ove pošiljke biti proslijeđen u Dnjepar i Kremenčuk kako bi uz pomoć volontera mogli podijeliti ratom ugroženom stanovništvu i vjernicima u ove predbožićne blagdane.

- Zahvaljujemo dobročiniteljima, prijateljima i članovima 'Kruha sv. Ante', a i vjernicima župa u Hrvatskoj i BiH koji su na poziv svojih pastira brzo i konkretno reagirali, pokazali time svoju velikodušnost, a i sjetili se ratnih i poratnih dana kada je i nama jednako tako prikupljana i dopremana svakovrsna pomoć - kazao je predsjednik "Kruha sv. Ante" u Hrvatskoj i koordinator akcije pomoći za Ukrajinu fra Stipo Karajica.