open-navfaktor-logo
search
Copy-paste
Iz Turističke zajednice KS se hvale da su prvi uveli karticu za turiste, a već više od dvije godine postoji isti projekat
Turistička zajednica Kantona Sarajevo počinje s korištenjem kartica Sarajevo City Card koja je, kako su naglasili u saopćenju, "jedan od važnijih projekata".
11.01.2023. u 08:10
get url
text

Sarajevo City Card, naglasili su iz Turističke zajednice KS, vrlo brzo će biti dostupna u "slobodnoj prodaji putem web shopa, a korisnicima će osigurati slobodan ulaz u sarajevske atrakcije - muzeje i galerije".

Uključen je javni prijevoz i vožnja žicarom, a vlasnici će ostvariti popuste pri korištenju usluga hotelskog smještaja, na turističkim turama i prilikom kupovine.

- Jedinstvena kartica je jedan od primjera kako Turistička zajednica Kantona Sarajevo aktivno radi na razvoju i unapređenju turizma prateći svjetske trendove, među kojima se ističe digitalizacija turističke ponude i pružanje jedinstvenog, obogaćenog turističkog iskustva. Sarajevo City Card projektom uvezali smo stakeholdere koji čine turističku djelatnost i centralizirali turističku ponudu, pružajući posjetiteljima digitalno iskustvo uz uštedu vremena i novca - saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Turistička zajednica KS prva je institucija koja je uvela prodaju kartice putem interneta, no Sarajevo City Card nije prva ove vrste, kako su naglasili u saopćenju jer već duže od dvije godine egzistira i Sarajevo Card koja, slučajno ili ne, pruža baš iste usluge?!

- U pitanju je jedinstvena digitalna turistička kartica koja nudi spektar mogućnosti za turiste sa popustima od 50 posto. Veliki broj turista je već koristio usluge ove kartice. Prednost je što je sve u online formatu i što su turisti na jedan klik od željene usluge. Koliko je Sarajevo Card dobar proizvod, prepoznala je Privredna komora FBiH i Privredna komora RS-a i Usaid turizam, koji su Sarajevo Card proglasili najboljom reciptivnom agencijom u prošloj godini. Ovo priznanje je došlo kao kruna dosadašnjeg rada i sada ulažemo i u daljnji razvoj. Imamo nekoliko ideja, ali ih nećemo govoriti javno, da se ne bi ponovo ukazao neki novi "City Card". Mi ćemo raditi i dalje, promovisati Sarajevo i BiH u najboljem svjetlu - kazala je za Faktor Nađa Huseinbegović, direktorica Sarajevo Carda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.