open-navfaktor-logo
search
Traže novog šefa
Iz Veleža saopćili da su ostali bez trenera: Ovako su se oprostili od Dudića
Feđa Dudić danas je i zvanično predstavljen kao novi trener Sarajeva, a iz Veleža su nekoliko sati poslije toga "obavijestili javnost, članove, navijače i prijatelje kluba" da on više nije šef struke Rođenih.
02.06.2022. u 17:21
get url
text

- Treneru Dudiću zahvaljujemo na njegovom, zasigurno velikom, doprinosu u izgradnji uspješnog i stabilnog Veleža, i želimo mu mnogo sreće i uspjeha u nastavku njegove karijere i privatnom životu - saopćili su iz Veleža.

VEZANI TEKST - Feđa Dudić novi trener FK Sarajevo
 

Mostarci su dodali da će o imenu novog šefa stručnog štaba javnost biti blagovremeno obavještena.

Prema podacima Transfermarkta, 39-godišnji trener je Velež vodio na 99 utakmica. Ostvario je 50 pobjeda, 26 remija i 23 poraza.

Trenersku avanturu na klupi Veleža počeo je u sezoni 2019/20. Preuzeo je tim od Ibre Rahimića u četvrtom kolu Premijer lige BiH. Riječ je o sezoni koja je nakon 22 kola prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a Velež je završio osmi.

U sezoni 2020/21. Velež je kroz cilj prošao treći iza Boraca i Sarajeva, izborivši nastup u Evropi, a u Konferencijskoj ligi zaustavljen je u trećem pretkolu.

U nedavno okončanoj sezoni Rođeni su zauzeli peto mjesto i osvojili Kup Bosne i Hercegovine, tako da će ponovo izaći na euroscenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.