VEZANI TEKST - Nešić: Obilazio sam kancelarije, nisam popisivao samo Bošnjake, izgleda da su i Srbi i Hrvati išli na džumu

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini raciju u Ministarstvu sigurnosti u vrijeme džume namaza razumijeva kao još jedan u nizu neprihvatljivih pritisaka i napada na duhovni integritet muslimana u Bosni i Hercegovini.

Stoga Islamska zajednica drži neprihvatljivim takvo ponašanje ministra Nešića i od svih političkih zvaničnika očekuje poštovanje prema vrijednostima vjere i ljudski i civiliziran odnos prema muslimanima.

Razumijevajući negodovanje vjernika i građana Bosne i Hercegovine ovakvim odnosom i postupcima političkih zvaničnika, Islamska zajednica poziva muslimane u Bosni i Hercegovini da ne pristaju da im se na ovakav način određuje i osporava pravo na slobodu vjere.

Islamska zajednica apeluje na sve odgovorne u javnom i političkom životu, koji su obećali da će štititi i interese muslimana, neka ispune svoja obećanja.

Također, Islamska zajednica traži od svih uposlenika da ne zloupotrebljavaju radno vrijeme izgovorom da su na molitvi tako što će njihovo odsustvo biti duže od potrebnog.