open-navfaktor-logo
search
Mostar
Izborni dan: Glasalo se i nakon 19 sati
Naime, nekoliko osoba, koje su se zatekle na biralištu u 19 sati, imale su pravo iskoristiti svoj glas i nakon njihovog zatvaranja
05.01.2020. u 20:06
get url
text

Iako su biračka mjesta za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj zatvorena u 19 sati, u Mostaru je glasanje trajalo i nakon toga.

Naime, nekoliko osoba, koje su se zatekle na biralištu u 19 sati, imale su pravo iskoristiti svoj glas i nakon njihovog zatvaranja.

Gerant konzulica u Mostaru Jadranka Modrić, potvrdila je da su sva birališta zatvorena u 19 sati, ali i da oni koji su se zatekli na biralištima u to vrijeme imaju pravo ostati i iskoristi svoj glas.

{$galerijaFotografija}

- To pravilo jednako vrijedi za sva biračka mjesta – kazala je Modrić.

Tako je, Osnovna škola Petra Bakule u Mostaru zatvorena u 19 sati, ali je nekolicina glasača, koji su se zadesili u zgradi, ipak iskoristilo svoj glas.

Glasači su u drugom izbornom krugu birali između aktuelne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (HDZ) i bivšeg premijera Zorana Milanovića (SDP).

Hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini mogli su danas od sedam sati glasati za predsjednika Hrvatske na ukupno 44 biračka mjesta i to u gradovima sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Hrvatske u BiH.

Najviše biračkih mjesta, njih 19, bilo je u Mostaru.

biralista4.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.