open-navfaktor-logo
search
Razgovor
Izetbegović - Rao: Pakistan čvrsto stoji uz Bosnu i Hercegovinu
Predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan Akhtarom Jamilom Raom.
10.11.2021. u 19:38
get url
text

Tokom razgovora konstatirani su prijateljski odnosi između dviju zemalja, koji su osnova za razvoj saradnje političkih i ekonomskih odnosa.

Izetbegović je informirao pakistanskog amabasadora o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i pokušajima jednostranog ugrožavanja dejtonskog ustavno-pravnog poretka koje dolaze od politike koji predvodi predsjednik SNSD-a.

Ambasador Jamil Rao naglasio je da Pakistan čvrsto stoji uz Bosnu i Hercegovinu u političkom, diplomatskom i svakom drugom pogledu. Dodao je da će Pakistan bez ikakvih kalkulacija i u svakom scenariju podržavati teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Dio razgovora bio je posvećen ekonomskoj saradnji i ogromnim potencijalima koji postoje u toj oblasti. Istaknuto je da je Pakistan veliko tržište i prilika za bh. kompanije, te je u tom smislu razgovarano o uzajamnim posjetama poslovnih delegacija.

Razgovarano je i o posjetama na najvišem državnom i političkom nivou, saopćeno je iz SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.