open-navfaktor-logo
search
Evropski put
Izetbegović: Uložiti dodatne napore da BiH pošalje delegaciju u Vijeće Evrope
Izetbegović posebno je naglasio da je veoma bitno da naša zemlja učestvuje u radu i donošenja odluka u Vijeću Evrope a da njena apstinencija samo dalje narušava ugled Bosne i Hercegovine
20.06.2019. u 17:09
get url
text
Ambasador Štefanek istaknuo je da je BiH pružena još jedna šansa da oformi stalnu Delegaciju Parlamentarne skupštine BiH u PS Vijeća Evrope

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović primio je danas šefa Ureda Vijeća Evrope u BiH ambasadora Drahoslava Štefaneka.

Tokom razgovora, ambasador Štefanek istaknuo je da je Bosni i Hercegovini pružena još jedna šansa da oformi stalnu Delegaciju Parlamentarne skupštine BiH u PS Vijeća Evrope. Na taj način stekli bi se uvjeti da naša Delegacija učestvuje već u radu junske sesije godišnjeg zasjedanja PS Vijeća Evrope kao i u donošenju odluke o izboru generalnog sekretara Vijeća Evrope i sudija Evropskog suda za ljudska prava.

Izetbegović posebno je naglasio da je veoma bitno da naša zemlja učestvuje u radu i donošenja odluka u Vijeću Evrope a da njena apstinencija samo dalje narušava ugled Bosne i Hercegovine. Tim prije što je punopravno članstvo BiH u ovoj najstarijoj evropskoj integraciji u zajedničkom interesu svih građana Bosne i Hercegovine i u najužoj je vezi sa našim evropskim putem oko kojeg javno postoji puni konsenzus svih političkih aktera i parlamentarnih stranaka u BiH.

Izetbegović je također istaknuo da će i u svojstvu predsjedavajućeg Doma naroda i kao predsjednik Stranke demokratske akcije uložiti dodatni napor kako bi Parlamentarna skupština BiH zasjedala i već na početku iduće sedmice imenovala stalnu delegaciju u Vijeću Evrope, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.