Dobojlije su imale crnu seriju od četiri neuspjeha u gostima, i to bez postignutog gola, tako da su dueli sa Tuzlacima i Sarajlijama bili od izuzetne važnosti. Osvojenim bodovima u ovim duelima pritisak je znatno opao, pa ekipa mnogo rasterećenije dočekuje naredne mečeve u Premijer ligi BiH.

Svjestan je toga i šef stručnog štaba Vlado Jagodić, koji se u najavi narednog duela, koji Sloga igra u subotu od 20.45 na stadionu "Rođeni" u Mostaru protiv Veleža, još jednom osvrnuo na sjajnu partiju protiv sarajevskih "plavih".

- Zaboravljamo sve što je bilo, jer sve dolazi brzo jedno poslije drugog. Pobjeda protiv Željezničara je već daleko iza nas. Kroz ova dva dana pokušali smo da se osvježimo i psihološko stanje vratimo u normalu. Godilo je svakome što smo ubjedljivo pobijedili Željezničar, ali nove obaveze čekaju nas već u subotu navečer - istakao je Jagodić.

Iako i u Mostaru žele pokazati najbolje od sebe, pobijediti ako je to moguće, rezultatskog imperativa sada nema, kao što je to bio slučaj uoči prvih ovosezonskih utakmicana na "Lukama" u Doboju.

- Naravno da i tu želimo biti pravi. Nismo imali mnogo vremena za odmor, ali sada imamo mnogo širi izbor igrača. Imamo osam utakmica u 22 dana, ide i Kup BIH, ali sada je fokus na Veležu. Očekujem od igrača da ponovo odgovore zadatku. Nema nepoznanica među nama. Mislim da imamo dovoljno iskustva i kvaliteta da znamo kako odigrati protiv Veleža. Veoma su dinamični, cijenim ih izuzetno, ali vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu.

Od igrača ću tražiti da izađu na teren i odigraju onako kako znaju, bez opterećenja, da daju svoj maksimum i vidjećemo za koliko će to biti dovoljno - podvukao je Jagodić, koji ni na ovom meču neće moći da računa na povrijeđenog Sinišu Dujakovića, dok su ostali igrači spremni.