Dio novčanih sredstava od prodaje bilo kojeg pakovanja vode Jana u Konzumovim prodavnicama izdvojit će se za donaciju udruženju. Akcija će se provoditi u periodu od 22. oktobra do 12. decembra širom Bosne i Hercegovine.  

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka već 18 godina svakodnevno pomaže djeci oboljeloj od raka te olakšavanju procesa njihovog liječenja. Djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama Udruženje pruža smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku, organizira godišnje rehabilitacione kampove, pomaže s nabavkom lijekova, medicinske opreme i tretmanima u inostranstvu, kontinuirano unapređujući svoje usluge i aktivnosti kako bi adekvatnije odgovorili na izazove koje ova opaka bolest nosi sa sobom. 

U procesu liječenja djece oboljele od raka poseban značaj imaju podrška sistema i društvene zajednice koji na različite načine daju doprinos opstanku Udruženja i boljim uvjetima za liječenje djece.

- Neizmjerno nas veseli ovaj projekat s Jamnicom i Konzumom. Sretni smo što društveno odgovorne kompanije misle na ugrožene kategorije društva i daju svoj doprinos u borbi za njihov bolji položaj te što pomažu djeci oboljeloj od raka da lakše izbore svoju bitku s ovim neprijateljem. Zahvalni smo od srca za podršku i ljubav koji proizilaze iz ovog projekta - kazao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Vedrana Vlahović, brend menadžerica za Janu istaknula je da Jana uvijek nastoji pomoći najranjivijim skupinama i onima kojima to najpotrebnije.

- Sistemska briga o zajednici u kojoj poslujemo nije samo fraza, ona je imperativ i inspiracija za naš brend. Akcijom "Kapi ljubavi za male heroje", koju smo pokrenuli u BiH, želimo pomoći djeci i njihovim roditeljima koji se bore s tom opakom bolešću. Pozivam građane da nam se pridruže i malim znakom pažnje pomognu onima kojima je pomoć potrebna - poručuje Vedrana Vlahović. 

Pokretanje ove akcije još jedna je u nizu društveno odgovornih aktivnosti koje kompanija Konzum sprovodi u djelo.

- Kroz svoje poslovanje, Konzum je dugoročno opredjeljen za pomoć osjetljivim kategorijama našeg društva, a posebno na pomoć djeci. Zahvaljujem Jani na inicijativi za pokretanje ovog humanitarnog projekta vrijednog pažnje, te vjerujem da ćemo zajedno sa našim kupcima pružiti značajnu podršku malim herojima u njihovoj borbi za ozdravljenje - izjavio je Haris Arnautović, rukovodilac Službe marketinga Konzum.