open-navfaktor-logo
search
Pita Srdić
Je li glasanje u GV Sarajevo o Milanoviću odgođeno zbog dodvoravanja HDZ-u?
Nakon što je jučer Gradsko vijeće Sarajeva odložilo raspravu o donošenjenju Deklaracije o osudi stavova predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića prema Bosni i Hercegovini, samostalni gradski vijećnik Srđan Srdić podijelio je i imena onih koji su glasali protiv da se u dnevni red uvrsti spomenuti akt.
06.10.2022. u 15:44
get url
text

- Svi mi znamo ko je Milanović, o njemu je bespotrebno i govoriti, ali nisam znao da u vijeću sjede ovakvi Vijećnici! Dobro poznata lica, zar ne? Toliko su hrabri da su predložili da se ova tačka odloži! Iskreno se nadam da nije iz razloga dodvoravanja HDZ-u - naveo je Srdić u svojoj objavi.

VEZANI TEKST - Gradsko vijeće Sarajeva: Odgođeno glasanje o deklaraciji o nepoželjnom Milanoviću

Kako se vidi iz priložene fotografije Srdića, protiv su glasali Milera Džehverović iz Naše stranke i vijećnik SDP-a Dragan Stevanović, dok su suzdržani bila dva vijećnika Naše stranke Adi Skaljić i Nihad Uk.

Naime, u Deklaraciji je navedeno da ponašanje Milanovića nije državničko niti primjereno predsjedniku jedne evropske zemlje.

- Pozivamo gospodina Milanovića da promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema BiH. Do tada neka ne dolazi u Sarajevo, glavni grad BiH, jer neće biti poželjan - navedeno je u Deklaraciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.