open-navfaktor-logo
search
Spava zimski san
Jedini nije delegiran: Da li je sudija Admir Šehović položio norme?
Proljetni dio sezone Premijer lige i Kupa BiH počeo je prije tri sedmice, a već je bilo mnogo priča o sudijama i suđenju.
11.03.2023. u 22:02
get url
text

Od neshvatljivog isključenja igrača Leotara u duelu osmine finala Kupa BiH protiv Željezničara na Grbavici, do cirkusa koji, po običaju, priređuju Miloš Gigović (utakmica Leotar - Igman) i Mirza Kazlagić (Borac - Široki Brijeg).

Od 20 arbitara na A listi, čija imena možemo pročitati na zvaničnoj stranici, njih 19 je ovog proljeća delegirano za utakmica tri kola Premijer lige BiH i mečeve osmine i četvrtine finala Kupa BiH. Neki i po nekoliko puta...

Jedini koji još "spava zimski san" je Admir Šehović, sarajevski arbitar koji je nekada nosio FIFA značku.

Njegove ime nismo mogli pročitati ovog proljeća, pa je pitanje da li je on uopće položio norme, odnosno testove.

Sudije su seminar imali od 8. do 12. februara u Trebinju, kada su odradili i fitness test, odnosno testove iz pravila igre.

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: "Pala" dvojica fudbalskih sudija, propuštaju start Premijer lige BiH

- Sudije su odradile i fitness test, kao i testove iz pravila igre, te su svi prisutni uspješno položili norme pred nastavak takmičenja - pohvalili su se iz FSBiH u saopćenju za javnost objavljenom 12. februara.

Iz bh. kuće fudbala u pomenutom saopćenju nisu objavili ime(na) sudija koji se nisu pojavili na seminaru. Ako se nisu pojavili. Stoga je teško znati da li je pomenute testove odradio i Šehovići ili nije ni došao u Trebinje. Ili je u pitanju nešto treće...

Zanimljivo, i u februaru 2022. godine, među onima koji će preskočiti start proljetnog dijela sezone mogli smo pročitati ime Admir Šehović. Tada se nije pojavio na seminaru u Međugorju, ali je na "popravnom", daleko od očiju javnosti, položio norme i ekspresno se vratio na premijerligaške terene.

Mediji su pisali da ni ljetos nije položio norme, zbog čega je propustio prva tri kola nove sezone, a delegiran je tek u 4. kolu kao četvrti arbitar na meču Borac - Igman.

No, ubrzo je "ušao u formu", pa je ljetos sudio i najveći bh. derbi između Željezničara i Sarajeva (2:2), nakon kojeg su pristalice Bordo tima imali zamjerki na njegovo dijeljenje pravde...  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.