open-navfaktor-logo
search
Oglasila se na Instagramu
Jonquel Jones: "Majka Zmajica" mi je jedan od najboljih nadimaka ikada
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sa Eurobasketa se vratila kao peti tim u Evropi.
29.06.2021. u 09:38
get url
text

S obzirom na sva dešavanja u ne tako dalekoj prošlosti, ovaj rezultat bez problema može dobiti epitet senzacionalnog. Jedan dio zasluga za njega pripada i sjajnoj Jonquel Jones.

VEZANI TEKST - Veliko priznanje za odlične partije: Jonquel Jones u idealnoj petorci Eurobasketa

Djevojka rođena na Bahamima kojoj je pet minuta bilo dovoljno da odluči da će igrati za Bosnu i Hercegovinu odigrala je sjajan turnir, koji je okončala kao prvi poenter i prvi skakač, a bila je i u konkurenciji za MVP nagradu. Na kraju je nagrađena mjestom u idealnoj petorci turnira.

Zbog obaveza u WNBA ligi Jones nije sa svojim saigračicama stigla u Sarajevo, već je iz Valencije krenula direktno put Sjedinjenih Američkih Država.

- Hvala mojim divnim saigračicama iz reprezentacije koje su me pozvale da igram za Bosnu i Hercegovinu i koje sam prvi put upoznala u Rusiji. Uvijek su činile sve da se osjetim dobro i bili uz mene na parketu kada smo igrali na Eurobasketu. Hvala svim navijačima koji su nas podržavali tokom Eurobasketa, ali posebno Bosancima i Hercegovcima koji me i dan danas obasipaju ljubavlju i zahvalnošću. Dali su mi poseban nadimak, Majka Zmajica što je jedan od najboljih nadimaka ikada - napisala je Jones na Instagramu, te dodala:

- Hvala svima koji su učestvovali u ovome i podržavali nas tokom turnira. Kvalifikovale smo se za kvalifikacije za Mundobasket i pokazali svima kako jaka može biti ova mala država sa igračicama koje imaju veliko srce. Do sljedećeg puta, Bosno i Hercegovino - napisala je Jones.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonquel Jones (@jus242)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.