open-navfaktor-logo
search
Organizovani kriminal
Još jedan Srbijanac će biti protjeran iz BiH
Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine izrekla je mjeru protjerivanja s teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od tri godine državljaninu Srbije, koji se dovodi u vezu s međunarodnim lancem organizovanog kriminala.
31.05.2021. u 14:06
get url
text

Već duže vrijeme inspektori Službe u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom kontinuirano preduzimaju sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH na pronalasku lica za kojeg se raspolaže informacijama da je uključen u kriminalne aktivnosti u vezi s međunarodnim lancem organizovanog kriminala.

U vezi s tim, danas je na području Kantona Sarajevo, u općini Novo Sarajevo, pravovremenom i koordiniranom akcijom inspektora za strance u saradnji s inspektorima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), lociran i priveden državljanin Srbije inicijala V. S.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te mu izrekla mjeru protjerivanja s teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od tri godine. On je stavljen pod nadzor u Imigracioni centar te će biti udaljen s teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi.

Podsjetimo, prije dva dana u Novom Sarajevu lociran je i priveden također državljanin Srbije F. M, za kojeg je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom poretku i sigurnosti Bosne i Hercegovine, a koji se dovodi u vezu s organizovanim kriminalom.

Kako je saopćeno iz Službe, njemu je izrečena mjera protjerivanja iz BiH, sa zabranom ulaska i boravka u periodu od četiri godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.