Petak, 22.09.2023.
Jusuf Nurkić potpisuje autograme
FOTO: J. Bojić

Jusuf Nurkić na igralištu koje je poklonio djeci: Tuzla je ono što BiH treba biti u cjelini

U tuzlanskom naselju Stupine danas je svečano otvoreno košarkaško igralište, koje je gradu u kojem je rođen poklonio košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i NBA igrač Jusuf Nurkić.

- Po meni Tuzla predstavlja ono što Bosna i Hercegovina treba biti u cjelini, gdje nije bitno ko ste i odakle ste, da li ste povratnik ili niste, da li ste doseljenik. Moja je želja veoma brzo realizirana uz pomoć Gradske uprave - rekao je danas Jusuf Nurkić.

Našeg reprezentativca na košarkaškom terenu dočekao je veliki broj djece, a Nurkić je neumorno potpisivao autograme, na papire, postere, lopte, pa čak i patike.

- Želio sam napraviti nešto za djecu, ali da imaju neku sigurnost, da mogu doći da imaju kamere i ograde i da znamo gdje su... U današnje vrijeme djeca puno vremena provode pred ekranima i na mobitelima i mislim da je ovo malo bolje rješenje. Veoma sam sretan da smo ovo uspjeli napraviti - rekao je Nurkić.

Košarkaški teren je već neko vrijeme u upotrebi, a o velikom značaju za djecu dovoljno govori i to što su nerijetko zauzeta sva četiri koša.

- Grad Tuzla je izdvojio zemljište, uradio projekat, imao svoj nadzor i preuzima igralište na održavanje - rekao je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Riječ je o igralištu s posebnom plastičnom podlogom, četiri koša i iscrtanim linijama košarkaškog terena, koje je pokriveno i videonadzorom.

- Dogovorili smo termim prijema ovog velikodušnog poklona, prije nego što smo znali za tragediju koja je zadesila djecu u osnovnoj školi u Beogradu. Jako je važno da svi žalimo tu djecu i svi brinemo da se tako nešto i kod nas ne ponovi. Ovaj velikodušni poklon Jusufa Nurkića sada je još važniji jer se radi o poklonu djeci i mladima. Ovo je velikodušan poklon velikog čovjeka, uz poruku da treba svi da se zamislimo jer djeca upijaju sve oko sebe, i dobro i loše - rekao je Jasmin Imamović, bivši gradonačelnik Tuzle, koji je s Nurkićem dogovorio implementaciju donacije.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh