open-navfaktor-logo
search
Centar Zmajeva
Jusuf Nurkić se pita: Da li FIBA želi BiH u drugom krugu?
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Litvanije rezultatom 70:87 u posljednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva i s dvije pobjede i tri poraza završila je nastup na turniru.
07.09.2022. u 16:33
get url
text

Zmajevi su osvojili peto mjesto u grupi B i šteta je što nismo iskoristili činjenicu da smo u Kelnu srušili evropskog prvaka - Sloveniju.

- Čestitam Litvaniji na pobjedi. Malo mi je žao kako smo imali poštovanje irespekt u ovih par utakmica. Mislim da smo zaslužili malo više. Neću se žaliti na sudije, imali smo svoje šanse u ove dvije utakmice, ali nismo prošli. Momcima čestitam i uradili smo najbolje što smo mogli - kazao je Jusuf Nurkić za SportKlub, dodavši:

- Nisam razočaran s obzirom kakva je situacija kod nas, kroz šta smo prošli. Trenera dobijete dvije sedmice prije početka. Nije realno. Očekivanja u našoj državi ne manjka. Pokušali smo dati sve od sebe, ali nemam šta zamjeriti, ni sebi, ni igračima, ni selektoru... Možda nije sve ni sportska sreća. Ima i do kriterija. Možda FIBA ne želi BiH u drugom krugu. Idemo dalje - kazao je Nurkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.