open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Jutarnja magla smanjuje vidljivost, vozite oprezno
Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Frekvencija vozila jutros je slabijeg inteziteta, ali tokom dana, a posebno u večernjim satima, očekujemo pojačan intezitet saobraćaja (na prilazima većim gradskim centrima). Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise.
20.09.2020. u 08:15
get url
text

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča i Posušje-Rakitno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.