open-navfaktor-logo
search
Osuda iz Zagreba
Jutarnji list o Ljubićevom istupu: Doktore, ne sramotite se pod stare dane nakaradnim izjavama
U tekstu pod naslovom "Danas bi BiH bila većinski hrvatska...": Novi dokaz da se liječnici ne bi trebali baviti politikom, čiji je autor Željko Trkanjec, zagrebački Jutarnji list piše, između ostalog, i o nedavnoj izjavi Bože Ljubića u kojoj je ustvrdio kako bi Bosna i Hercegovina bila većinski katolička i hrvatska "da nije bilo progona i prelazaka na islam pod osmanskom okupacijom i da nije bilo pravoslavnog doseljavanja, potaknutog različitim razlozima a opet najčešće od različitih okupatora".
11.02.2023. u 12:28
get url
text

Uz konstataciju kako je Božo Ljubić još jedan je dokaz da se liječnici ne smiju baviti politikom, autor Trkanjec podsjeća kako je Božo Ljubić je ostao politički neostvaren jer je izgubio sve bitke, i za mjesto predsjednika HDZ BiH 2005. godine kad ga je pobijedio Dragan Čović i grčevito se drži tog položaja otad".

- Izbacilo tada doktora Ljubića iz stranke, osnovao novu, a i ondje je ostao bez vlasti. Može to razljutiti čovjeka koji se bavio tako plemenitom profesijom. Utjecalo je na njegove stavove pa je, ničim izazvan, u maju prošle godine rekao da je treći entitet u skladu s Daytonskim sporazumom na što se svi potpisnici slatko nasmijaše. Trebalo ga je već tada zamoliti da napusti mjesto predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog saveza BiH (HNS). Počasni položaj jer je predsjednik Čović.

Tijekom vikenda gospodin Ljubić na zasjedanju HNS BiH ničim izazvan kaže: "Da nije bilo progona i prelazaka na islam pod osmanskom okupacijom i da nije bilo pravoslavnog doseljavanja, potaknutog različitim razlozima a opet najčešće od različitih okupatora, danas bi čitava BiH bila većinski katolička i hrvatska". Da car Trajan nije osvojio Daciju, ne bi bilo Rumunjske. Argumentacija na razini Putinove kad tumači da Ukrajina ne postoji ili lidera srpskog sveta na potki ”Srbi svi i svuda”.

Doktore Ljubiću, 74 su Vam godine, krahirali ste u politici, ajde se lijepo povucite u zasluženu mirovinu i ne sramotite se pod stare dane nakaradnim izjavama. Koje, nije nevažno, štete hrvatskom korpusu u BiH i Hrvatskoj", zaključe se u tekstu Jutarnjeg lista.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.