open-navfaktor-logo
search
"Rendgen" Sofascora
Kako su ocijenjeni Zmajevi za remi u Ukrajini, ko je najbolji, a ko najlošiji?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je neriješeno protiv Ukrajine (1:1) u susretu 8. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.
13.10.2021. u 00:07
get url
text

Zmajevi su uspjeli osvojiti bod na teškom gostovanju u Lvivu i zadržati realne šanse da stignu do druge pozicije u grupi i izbore plasman u baraž.

Junak bh. tim je Anel Ahmedhodžić, stoper Malmea, koji je osim defanzivnih zadataka stigao i postići gol. U maniru rasnog strijelca u 77. minuti uhvatio je volej i loptu pospremio u mrežu iza leđa nemoćnog Pyatova.

Prema ocjenama portala SofaScore, upravo je Ahmedhodžić ponio epitet igrača utakmice. Naš stoper dobio je ocjenu 7,7, istu kao i Mykola Matviienko, lijevi stoper Ukrajine.

Što se tiče naših reprezentativaca iznad 7 su dobila još četverica igrača: Miroslav Stevanović (7,3), Amir Hadžiahmetović i Dennis Hadžikadunić (7,2), te Edin Džeko (7,1).

Najlošiju ocjenu dobio je Adi Nalić (6,4), a bolji od njega bili su: Sead Kolašinac (6,9), Smail Prevljak (6,7), Eldar Ćivić, Ibrahim Šehić (6,6) i Amer Gojak (6,5).

Od rezervista, najbolje je ocjenjen Sanjin Prcić (6,9). Elvis Sarić je dobio 6,7, Ermedin Demirović 6,5, dok Adnan Kovačević nije dobio ocjenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.