Zmajevi su uspjeli osvojiti bod na teškom gostovanju u Lvivu i zadržati realne šanse da stignu do druge pozicije u grupi i izbore plasman u baraž.

Junak bh. tim je Anel Ahmedhodžić, stoper Malmea, koji je osim defanzivnih zadataka stigao i postići gol. U maniru rasnog strijelca u 77. minuti uhvatio je volej i loptu pospremio u mrežu iza leđa nemoćnog Pyatova.

Prema ocjenama portala SofaScore, upravo je Ahmedhodžić ponio epitet igrača utakmice. Naš stoper dobio je ocjenu 7,7, istu kao i Mykola Matviienko, lijevi stoper Ukrajine.

Što se tiče naših reprezentativaca iznad 7 su dobila još četverica igrača: Miroslav Stevanović (7,3), Amir Hadžiahmetović i Dennis Hadžikadunić (7,2), te Edin Džeko (7,1).

Najlošiju ocjenu dobio je Adi Nalić (6,4), a bolji od njega bili su: Sead Kolašinac (6,9), Smail Prevljak (6,7), Eldar Ćivić, Ibrahim Šehić (6,6) i Amer Gojak (6,5).

Od rezervista, najbolje je ocjenjen Sanjin Prcić (6,9). Elvis Sarić je dobio 6,7, Ermedin Demirović 6,5, dok Adnan Kovačević nije dobio ocjenu.