open-navfaktor-logo
search
(Ne)opravdano kašnjenje
Kako teku radovi na Koševu, "problemi" na ostala tri stadiona
Radovi na terenu stadiona Asim Ferhatović Hase počeli su prije nekoliko dana, a teška mašinerija već je napravila dio posla.
15.08.2022. u 21:01
get url
text

N1 donosi snimke onoga što je urađeno u proteklim danima.

Ekipa koja vrši radove je uklonila postojeći travnjak u potpunosti, a radovi sa teškom mašinerijom se nastavljaju.

VEZANI TEKST - Počela rekonstrukcija travnjaka na stadionu "Asim Ferhatović Hase"

Dok se na Koševu radi, stadion Tušanj, umjesto živog gradilišta, liči više na napuštenu građevinu. 

Rekonstrukcija glavnog terena započela je 7. jula, a seniorski tim FK Sloboda treninge i domaće utakmice u Premijer ligi BiH igra na drugim stadionima. Sanacija stubova reflektora počela je nedavno, a podrazumijeva pjeskarenje, čišćenje, postavljanje antikorozivne zaštite i farbanje.

Dževad Šećerbegović, direktor JU Stadion Tušanj, izjavio je kako će radovi na sanaciji reflektora biti okončani u roku, odnosno za mjesec, ali kada je u pitanju rekonstrukcija glavnog terena radovi će, po svemu sudeći, potrajati.

VEZANI TEKST - Nepoznati razlozi: Zastoj u rekonstrukciji terena stadiona Tušanj

- Došlo je do zastoja. Nekih 15-ak dana ne radi se ništa. Ne znamo koji su razlozi - rekao je Šećerbegović.

Stanje na stadionu Rođeni u Vrapčićima i dalje je nejasno. Ekipe rade, ali čini se nedovoljnom brzinom. Posljednje informacije govore o tome da su radovi na prskalicama završeni, a po planu rada do 3. septembra travnjak bi trebao biti postavljen, iako je i to optimistična procjena.

Bit će potrebno otprilike još petnaestak dana da se travnata podloga učvrsti, te po tim istim procjenama, Velež bi trebao na domaćem terenu sa novim travnjakom igrati protiv Sarajeva sredinom septembra.

To bi bilo, prema tenderu na osnovu kojeg su izvođači dobili posao gradnje terena, dva mjeseca kašnjenja, u kojima je klub višestruko oštećen da bi dobio travnatu podlogu.

Sa Gradskog stadiona u Banjoj Luci nema novih informacija, osim da su radovi počeli početkom juna, ali i tamo radovi slabo napreduju, jer navodno nema dovoljno radne snage niti mašinerije koja bi mogla efikasno završiti posao.

FSBiH i dalje se nije oglasio vezano za kašnjenja i tempo rada konzorcija kojem su dali posao gradnje terena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.