open-navfaktor-logo
search
Vanredni sastanak
Kalesija: Načelnik traži da se objave imena osoba u izolaciji, školske sale postaju izolatoriji
Na vanrednom sastanku Kriznog štaba Općine Kalesija, komandant, odnosno općinski načelnik Sead Džafić naložio je da se od Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH traži odobrenje za objavu imena osoba koje se nalaze u izolaciji, a koje ne poštuju mjere izrečene od sanitarnog inspektora.
25.03.2020. u 10:59
get url
text

Također, zatraženo je da se objave imena svih osoba koje se nalaze u izolaciji jer bi na taj način bili spriječeni da slobodno izlaze i kreću se.

Na sastanku štaba donesena je i odluka o formiranju dva izolatorija na području općine, a riječ je o fiskulturnim salama MSŠ Kalesija i OŠ Tojšići gdje će biti postavljeni kreveti i sva neophodna medicinska oprema.

- Za početak obezbjedit ćemo oko pedeset kreveta da imamo u slučaju potrebe da se pojavi veći broj oboljelih osoba na području Kalesije. Zaista moram pohvaliti i ljude koji rade u JZU Dom zdravlja Kalesija koji su na raspolaganju našim građanima 24 sata. Ja se nadam da nam ovi izolatoriji neće trebati, ali moramo biti spremni za sve - kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je pozvao građane da ostanu kod svojih kuća, da prate i slušaju upute Kriznog štaba Općine Kalesija i JZU Dom zdravlja Kalesija jer su to prave i istinite informacije o pandemiji koronavirusa i da što manje prate portale koji šire paniku i neistinitosti kada je u pitanju ovaj virus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.