open-navfaktor-logo
search
Selimović najavio
Kanton Sarajevo: U Suhodol će biti smješteni svi koji prekrše mjere samoizolacije
Komesar policije MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović naveo je podatak  na današnjoj press konferenciji Kriznog štaba KS da od 1.124 osobe koje su pod mjerama samoizolacije, njih 56 ponovo nije zatečeno na adresi.
27.03.2020. u 14:02
get url
text

Uz to 20 osoba je prekršilo policijski sat, i protiv njih će biti pokrenuti prekršajni postupci, dok će za osobe koje su prekršile mjere samoizolacije službene zabilješke biti dostavljene nadležnoj inspekciji.

- Uklanjamo i migrante u dva prihvatna centra, koji su bili na ulicama, ili u privatnim smještajima. Do ovog momenta sa ulica i iz privatnih objekata odvezeno je u Blažuj 300 migranta. Nastavljamo te aktivnosti narednih dana, sve dok ih sve ne stavimo pod kontrolu, zbog potencijalne opasnosti širenja zaraze koronavirusom – kazao je Selimović.

Naveo je kako se radi sve i na zaštiti policije, opremanje zaštitnom opremom, dezinfekcija, mjerenje temperature.

- Danas u Sarajevo dolazi avion iz Rima, i policija će prihvatiti, pratiti naše bh. državljane do Bjelava gdje će biti smješteni, a radit ćemo i na vanjskom osiguranju objekta. Evidentno je da veliki broj ljudi još uvijek krši mjere zabrane, i morat ćemo biti radikalniji prema njima. One koji napuštaju samoizolaciju, i time ugrožavaju zdravlje svih građana, policija će biti prisiljena da počne sa privođenjima, odnosno stavljanje u prisilnu izolaciju. Umjesto u svom domu, mogu boraviti u nekom objektu 15 dana daleko od svog doma, i to će biti vrlo brzo. U koordinaciji sa Federalnim MUP-om nastojimo osposobiti objekat u Suhodolu, koji će najvjerovatnije biti prvi objekat za ovu namjenu, gdje ćemo smještati sve one koji krše mjere samoizolacije - naveo je Selimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.