open-navfaktor-logo
search
Studentski dom Bjelave
Kapidžić: Prostor sa 100 kreveta za izolatorij je spreman, na potezu je Krizni štab
Prostor za privremeni izolatorij za oboljele od koronavirusa u jednom od paviljona Studentskog centra Bjelave je spreman, a na potezu je sada Krizni štab KS, koji treba nastaviti kompletan ostali proces, kazao je na press konferenciji ministar prostornog uređenja Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić.
07.08.2020. u 16:11
get url
text

Kako je kazao, usljed pogoršane epidemiološke situacije i popunjenosti izolatorija Podhrastovi, bilo je potrebno hitno djelovati, a postavka ovakvog jednog paviljona je, prema njegovim riječima, idealna za to, "kao da je neko projektovao izolatorij".

{$galerijaFotografija}

- Uspostavljeno je 100 kreveta i to će nam pomoći kao privremeno rješenje, da u najdalje 100 dana pripremimo stalni izolatorij u krugu Opće bolnice. Za ovo smo se odlučili jer je najlakši i najbrži način - kazao je Kapidžić.

Na novinarsko pitanje o tome šta dalje, s obzirom na sporenja na relaciji Opća bolnica - KCUS, Kapidžić je kazao kako "sporenja nema, frke nema, nije nikakav problem, izuzev što i novinari i neka politika pokušava da sada nešto profitira iz svega toga".

- Krizni štab ubrzano radi, da se uspostavi šta je potrebno ovdje, da se obezbijede epidemiolozi i ostalo osoblje šta treba. Mi smo kao Vlada obezbjedili prostor, evo kad dobijemo potvrdu da su protivpožarni sistemi u redu, mi predajemo objekat Kriznom štabu i nadamo se da će oni vrlo brzo uspostaviti ostalo šta treba - kazao je Kapidžić.

Izolatoriji, Bjelave, 07.08.2020
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.