open-navfaktor-logo
search
Velika čast
Kapiten Zmajeva ruši tradiciju dugu 22 godine
Florenzi je još ljetos Džeki nudio kapitensku traku pod uvjetom da ostane u Romi
17.11.2019. u 17:42
get url
text
get url
text

Trener Rome Paulo Fonseca odlučio je iz tima skloniti kapitena i reprezentativca Italije Alessandra Florenzija.

U vrijeme kada je Florenzi prvobitno preselio na klupu portugalski stručnjak se pravdao kako je riječ tek o taktičkim zamislima, te kako će član Azzurra već u narednim mečevima dobiti svoju minutažu.

Ipak, pojedini italijanski mediji sve su shvatili kao jasnu poruku Romine uprave koju su kapitenu prenijeli kroz odluke trenera.

Neki od medija čak pišu kako bi Florenzi već u januaru mogao napustiti Olimpico, a kao nova destinacija spominje se Fiorentina.

VEZANA VIJEST - Fonseca otkrio: Kakvu ponudu je ljetos odbio Edin Džeko?

U tom slučaju dosadašnji zamjenik kapitena, Edin Džeko, postao bi i legitimni kapiten Vučice. Dijamant bi tako srušio tradiciju dugu 22 godine, s obzirom da bi bio prvi kapiten Rome od 1998. godine koji nije rođeni Rimljanin.

Naime, u tom periodu kapitensku traku su nosili Francesco Totti, Daniele De Rossi i Alessandro Florenti, a legendarni Totti ju je naslijedio o Brazilca Aldaira.

Zanimljivo da je Florenzi još ljetos Džeki nudio kapitensku traku pod uvjetom da ostane u Romi, no Dijamant je tada odbio poštujući tradiciju dugu više od dvije decenije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.