open-navfaktor-logo
search
Promjene na Pecari
Karačić i Hrkać oprostili se od Širokog, Ivanković vodi ekipu na Tušnju
NK Široki Brijeg službeno je potvrdio odlazak dosadašnjeg šefa stručnog štaba Tonija Karačića i kondicionog trenera Frane Hrkaća nakon nepune dvije godine provedene na Pecari.
05.08.2021. u 12:17
get url
text

Spomenuti je dvojac u klub stigao u septembru 2019. godine.

U svome drugom mandatu na klupi "Plavo-bijelih" Karačić je ekipu vodio u 58 utakmica. Ostvario je 30 pobjeda, 15 puta je remizirao te izgubio 13 utakmica.

VEZANI TEKST - Gigović bez kamera, Grbić sudi Borcu
 

Na početku ove sezone upisao je pobjedu i poraz u dvije utakmice protiv albanskog viceprvaka K.F Vllaznia Shkoder u 1. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Nakon ispadanja iz Evrope uslijedila su tri remija u uvodna tri kola nove sezon Premijer lige BiH.

- Iza mene su dvije jako zanimljive godine. Iako se ovako završilo, užitak je bilo voditi ovaj klub i siguran sam kako je sve imalo smisla. I pored svih situacija u kojima smo se nalazili, uvijek smo odgovarali kvalitetnim radom. Mislim kako smo potvrdili svoju kvalitetu i ostvarili zapažen rezultat u trenutcima kada to mnogi nisu očekivali - rekao je Karačić, 46- godišnji stručnjak pod čijim je vodstvom ekipa u protekloj sezoni u vrlo jakoj konkurenciji izborila nastup u Evropi.

- Na kraju se želim svima zahvaliti, a posebno svojim kolegama u stručnom štabu, osobama s izraženim i ljudskim i stručnim kvalitetima. Zahvaljujem se i igračima s kojima je bio gušt raditi. Oni moraju biti na prvom mjestu i mi moramo biti u službi njih. Želim im mnogo uspjeha u nastavku sezone - dodao je Karačić na odlasku pa se posebno osvrnuo i zahvalio navijačima na emocijama i sinergiji s ekipom te novinarima na korektnom odnosu.

Svoju poruku navijačima na odlasku je uputio i kondicioni trener Frano Hrkać.

- Mislim kako smo dosta dobro i kvalitetno radili. Dali smo svoj maksimum i postigli rezultat vrijedan pažnje. Jesmo li mogli više, vrijeme će pokazati. Iako odlazim iz stručnog štaba, ostajem uz svoj klub kao i do sada. Ima i određenog zasićenja i vrijeme je vođenje ekipe prepustiti nekim drugim ljudima - rekao je Hrkać.

U utakmici 4. kola Premijer lige BiH na gostovanju kod prvoplasirane tuzlanske Slobode ekipu će voditi Jure Ivanković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.