open-navfaktor-logo
search
Široki - Zrinjski
Karačić uoči hercegovačkog derbija priželjkuje jesenju reprizu
Trener NK Široki Brijeg Toni Karačić i kapiten Dino Ćorić, najavljujući hercegovački derbi između Širokog i Zrinjskog, kazali su kako se nadaju pobjedi te su dodali kako takav rasplet nije nerealan.
06.03.2020. u 12:22
get url
text

- Za nedjeljnu utakmicu protiv Zrinjskog pripremamo se kao i za svaku drugu. Ipak, ova ima malo veću draž jer je u pitanju hercegovački derbi, najveći fudbalski derbi u Hercegovini, pa očekujem da će se dečki u skladu s tim i ponašati - rekao je trener Toni Karačić na konferenciji za medije u petak.

Govoreći o igračima na koje može računati, Karačić ističe da povrijeđenih u klubu trenutno nema, a Petar Franjić, čiji je nastup bio upitan, do nedjelje bi trebao biti spreman.

- Očekujem dobru atmosferu, nadam se da ćemo mi biti spretniji i na kraju doći do pobjede koja bi nam jako puno značila - kazao je strateg "Plavo-bijelih".

Optimističan je i kapiten Dino Ćorić, koji blagu prednost daje Širokom zbog uloge domaćina.

- Široki može do pobjede nad Zrinjskim. To je derbi, tu nema favorita, ali mi igramo kući, tako ćemo se i postaviti i na kraju slaviti s našim navijačima. Jedva čekam nedjelju da istrčimo i da pokažemo što znamo - poručio je Ćorić.

Govoreći o trenutnoj formi obje ekipe, Karačić je ustvrdio kako ga ne zabrinjavaju tri uzastopne pobjede Zrinjskog na startu proljetnog dijela sezone, podsjetivši na sličnu situaciju jesenas kada je Široki slavio u Mostaru 3:1 i prekinuo niz od tri vezane pobjede Plemića.

Optimizam fudbalerima Širokog Brijega daje i pozitivan omjerem u posljednjih deset hercegovačkih derbija u kojima su "Plavo-bijeli" slavili pet puta, "Plemići" dva puta, a s takvom pozitivnom serijom, smatra Karačić, psihološki je lakše ući u derbi.

Zrinjski trenutno ima 37 bodova i treći je na prvenstvenoj tabeli, dok je Široki sa šest bodova manje sedmi.

Utakmica 22. kola Premijer lige BiH igra na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, u nedjelju, 8. marta, od 18 sati uz direktan prijenos na kanalu Arenasport 1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.