open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
KCUS očekuje od turskih ljekara online prezentaciju, okupljanje dodatni rizik od zaraze
Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) saopćio je danas da od ljekara iz Republike Turske koji borave u Sarajevu očekuju da u subotu održe online prezentaciju većem broju ljekara te medicinske ustanove, kako je i predviđeno.
18.03.2021. u 19:25
get url
text

Kako navode u saopćenju za javnost svako okupljanje većeg broja ljekara u amfiteatru predstavljalo bi dodatni rizik za zarazu te naglašavaju da je više od 200 uposlenika KCUS-a već zaraženo virusom korona.

- Bosna i Hercegovina, naročito KCUS kao vodeća zdravstvena ustanova u našoj državi, ima značajan broj stručnjaka koji svojim znanjem mogu odgovoriti na sve izazove pandemije, ali smo naravno spremni za saradnju i razmjenu iskustava s kolegama iz cijelog svijeta. Takvu saradnju smo već uspostavili s Mayo klinikom iz SAD, tako da ne vidimo problem da se saradnja uspustavi i s kolegama iz Turske - navodi Pres služba KCUS-a.

Kako ističu u saopćenju za javnost, u KCUS-u je trenutno hospitalizirano 514 covid pacijenata, od kojih je 61 u izrazito teškom stanju na intenzivnoj njezi.

- Što se tiče posjete ili obilaska takvih pacijenata, potrebno je za strane ljekare ispoštovati predviđene procedure Ljekarske komore KS - naglašeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.