open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
KJKP Park ukrašava grad povodom 6. aprila: Bitni historijski datumi i praznici moraju se dostojno obilježiti
Iako je vanredna situacija i pandemija koronavirusom, a većina građana u svojim domovima, neki poslovi i radovi preduzeća Park ipak se moraju realizirati, bitni historijski datumi i praznici dostojno obilježiti, a jedan od načina svakako je i postavljane prigodnog dekor na gradske ulice i trgove.
03.04.2020. u 16:12
get url
text

Danas to upravo i rade ekipa Parka koje u postolja na stubovim javne rasvjete postavljaju državne i gradske ili općinske zastave povodom Dana grada Sarajeva i Dana oslobođenja od fašizma.

Jutros su poslovi postavljanja zastava i to općinskih i državnih najprije izvršeni u Vogošći i to u Jošaničkoj, Omladinskoj, Igmanskoj i ulici Feriza Merzuka.

Te radove finansira Općina Vogošća koja, kao općina u sastavu KS obilježava Dan oslobođenja od fašizma. Iz krana autokorpe postavljene su zastave na stubove javne rasvjete u svim frekventnim ulicama u ovoj sarajevskoj općini.

- Nakon toga isti posao povodom proslavljanja Dana grada Sarajeva radi se na području četiri gradske općine i to u ulicama Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, Bulevaru Meše Selimovića, te Obali Kulina bana odnosno od Velikog parka do Nedžarića i od Nedžarića do Vijećnice uz cijelu glavnu saobraćajnicu. Pomoću mehanizacije u postolja na stubovima javne rasvjete postavlja se nekoliko stotina zastave BiH i Grada Sarajeva. Taj posao će biti završen do kraja dana, a zastave će na postoljima ostati do kraja naredne sedmice - saopćeno je iz KJKP Park.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.