open-navfaktor-logo
search
Rezultati sjednice
Klub Bošnjaka: Nastavak obespravljivanja i majorizacije Bošnjaka u Stocu
Općinsko vijeće Stolac odbilo je na dnevni red današnje sjednice tog tijela uvrstiti tačku izbora predsjednik Općinskog vijeća, saopšteno je iz Kluba Bošnjaka.
22.01.2021. u 18:43
get url
text
get url
text

- Odbijanjem da se izvrši izbor predsjednika s ciljem da se njegova ovlaštenja, protivno Ustavu, Statutu i Poslovniku, prenesu na potpredsjednika koji je hrvatske nacionalnosti kao i načelnik općine, odraz je nastojanja potpunog obespravljivanja i majorizacije Bošnjaka u općini Stolac - navodi se u saopštenju za javnost Kluba Bošnjaka u Općinskom vijeću Stolac.

Kada je u pitanju općinski proračun u saopštenju se navodi da je odbijeno svih deset amandmana koji su podnijeli bošnjački vijećnici, a kojima se tražila ravnomjerna raspodjela sredstava.

- Svaki amandman je odbijen, čime je još jednom potvrđeno da budžet punimo svi, bez obzira na nacionalnost, a njime ekskluzivno raspolažu Hrvati. Ovakvim stavom vladajuća politika HDZ-a je i na ovoj sjednici iskazala istrajnost u negiranju svih građanskih, ekonomskih, socijalnih, političkih i drugih Ustavom zagarantiranih prava Bošnjaka u općini Stolac, što je nastavak politike diskriminacije i segregacije Bošnjaka općine Stolac - poručili su iz Kluba Bošnjaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.