open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom FBiH
Klub SDA podnio inicijativu da se kretanje u FBiH ograniči od 23 do pet ujutro
Klub zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH podnio je inicijativu da se dodatno analizira epidemiološka situacija u Federaciji i donese nova mjera ograničenja kretanja, a koja je sada od 21 do pet ujutro.
27.04.2021. u 14:31
get url
text

- U skladu sa članom 11. Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Klub zastupnika SDA podnosi inicijativu da se izvrši dodatna analiza o epidemiološkoj situaciji na području Federacije BiH, kao i analize o svrsishodnosti uvođenja mjere ograničenog kretanja na ovom području, te u konačnici razmotrite mogućnost pomjeranja vremena ograničenog kretanja na period od 23 sata. Dakle, iniciramo da ograničite kretanje stanovništva na cijelom teritoriju Federacije BiH u vremenu od 23 do pet sati ujutro narednog dana - navodi se u inicijativi i dodaje:

- Podsjećamo da je Klub zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH dana 12.4.2021. godine uputio identičnu inicijativu, te vas ovom prilikom ponovo pozivamo da izvršite dodatne analize i inicijativu usvojite. Također predlažemo da se izvrši dodatna analiza svrsishodnosti uvođenja mjere ograničenja kretanja, te razmotri njeno potpuno ukidanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.