open-navfaktor-logo
search
Primitivni ispadi
KO DF Sarajevo: Konaković se preračunao u podršci HDZ-ovom Izbornom zakonu
Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo poručuje predsjedniku Stranke Narod i pravda Elmedinu Konakoviću da jasne tvrdnje o Konakovićevoj saglasnosti sa HDZ-ovim vizijama izmjena Izbornog zakona nije iznijela niti Demokratska fronta niti njen predsjednik nego sam predsjednik stranke Narod i pravda.
06.11.2020. u 11:57
get url
text

- Upravo se Konaković gostujući u programu jedne televizije eksplicitno zauzeo za HDZ-ov model tzv. "legitimnog predstavljanja naroda" u kontekstu izbora članova Predsjedništva BiH, pri tome dodatno zauzimajući se za antievropski i prevaziđeni koncept konstitutivnosti naroda. Niko iz Demokratske fronte nije krivac zbog toga što se Konaković zajedno sa svojim partnerima (SDP i NS) u pogledu izmjena Izbornog zakona stavio na stranu Čovića, pa i Dodika, i zvaničnog Zagreba koji kada je riječ o pomenutoj temi govore upravo u onim terminima u kojima je govorio Konaković - naveli su iz KO DF-a.

Prema tome, dodaju, "gospodo iz Naroda i pravde, kada govorite o krupnim političkim pitanjima, u prvom redu morate znati o čemu govorite".

- Demokratska fronta već mjesecima toleriše primitivne ispade predsjednika Naroda i pravde koji na društvenim mrežama, uličarskim žargonom, iz dana u dan vrijeđa nosioca najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, Željka Komšića, u čemu mu se pridružuju aktivisti i kandidati ove stranke na lokalnim izborima. Za stranku koja baštini vrijednosti nacističkih kolaboracionista reći da je crnokošuljaška jeste tek uvid u ideologiju te stranke. Ako se sami stidite svoje ideologije, budite konačno dosljedni, pa je u interesu naše države i grada Sarajeva javno odbacite - navodi se u saopćenju.

Dodaju da bi, umjesto što poziva člana Predsjedništva BiH da se očituje o nekakvim anonimnim komentarima, Konakoviću bilo bolje da se očituje o tome zbog čega njegovi koalicioni partneri člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, javno i otvoreno nazivaju pripadnikom NDH vojske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.