VEZANI TEKST - Fudbal na respiratoru: Kako su Alen Šeranić i Vico Zeljković zbog Borca "ubili" Premijer ligu BiH

Generalni sekretar TS RS Dragan Dragičević, kako piše Srna, istakao je da je želja rukovodstva saveza bila da seniorski tenis u Srpskoj podignu na viši nivo, te da je ovo zaista dobra prilika da organizuju izuzetno kvalitetno takmičenje.

Iz TS RS je saopćeno da očekuju izuzetno jako prvenstvo, na kojem će učestvovati i teniseri iz regiona. Rok za prijavu je do sutra do 20 sati, a, kako su najavili orranizatori, pravo nastupa na ovom turniru imaju teniseri iz entiteta RS, Federacije BiH, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

Prvenstvo RS bit će održano na terenima Teniskog kluba Mladost u Banjoj Luci.

I ne bi bilo ništa sporno da pratimo nego sportsko takmičenje, ali...

Postavlja se pitanje "ko je ovdje lud"? Iz entiteta RS krajem prošlog mjeseca dostavili u Nogometni/Fudbalski savez BiH dopis u kojem je naglašeno da je "1. juli datum koji je prihvatljiv za početak organizovanja sportskih takmičenja".

Na osnovu tog dopisa Takmičarska komisija FSBiH predložila je, a Izvršni odbor krovnog Saveza donio je odluku da se prekida Premijer liga BiH u fudbalu. Mnogi su mišljanja da je takva odluka donesena zbog toga što je FK Borac bio na poziciji koja vodi u Evropu, a da je predsjednik banjalučkog kluba Vico Zeljković iskoristio rodbinske veze sa Miloradom Dodikom (koji mu je daidža) kako bi utjecao na odgovorna ministarstva u entitetu RS da zabrane sport do 1. jula i tako "ugasi" Premijer ligu BiH.

Nakon današnjeg poteza TS RS još jednom je postalo jasno da je bh. fudbalska elita prekinuta zbog Borca, iako će Zeljković to opet demantovati u podobnim medijima. Sada, kada je prekinuta, mogu se igrati i osstali sportovi... Da nije žalosno, bilo bi smiješno!