open-navfaktor-logo
search
Kampanja
Koalicija za Mostar: Izborimo se da svi budemo ravnopravni
Info pult Koalicije za Mostar 2020 danas je postavljen ispred zgrade nekadašnje Revije u centru Mostara.
01.12.2020. u 19:01
get url
text

Sa građanima su se družili kandidati Koalicije na jedinstvenoj gradskoj listi. Kandidatkinja Dragica Suša smatra da su predstojeći izbori šansa da Mostar nakon dugogodišnjeg zastoja, prouzrokovanog nepostojanjem zakonodavne vlasti, krene naprijed.

- Svjesni smo koliko se problema nagomilalo tokom perioda dok nije bilo Gradskog vijeća. Pozivam građane Mostara da iskoriste ustavom zagarantovano pravo i izađu na izbore. Pozivam ih da podrže našu Platformu na kojoj smo mnogo radili i kojom smo obuhvatili sve oblasti. Vodili smo računa o potrebama svih mjesnih zajednica i potrebama svih građana. Obrazovanju mladih i privlačenju stranih investicija posvetili smo posebnu pažnju. Izborimo se da svi budemo ravnopravni, te da nam bude ljepše u našem Mostaru - istakla je Suša, saopćila je Koalicija.

Anel Kljako, kandidat Koalicije na jedinstvenoj gradskoj listi, istakao je kako će se Koalicija, između ostalog, zalagati za kreiranje fonda za stipendiranje učenika i studenata deficitarnih zanimanja, zatim za davanje u najam ili besplatno dodjeljivanje na korištenje poljoprivrednog zemljišta fizičkim osobama, te niz sportsko-rekreativnih projekata s ciljem promovisanja bavljenja sportom i zdravih stilova života.

- Izgradnja biciklističkog parka i biciklističkih staza, kao i staza za vozače e-romobila, sufinansiranje najperspektivnijih sportista Mostara i formiranje sportskih škola najmlađih dobnih grupa, samo su neki od planiranih projekata - istakao je Kljako.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.