Sa građanima su se družili kandidati Koalicije na jedinstvenoj gradskoj listi. Kandidatkinja Dragica Suša smatra da su predstojeći izbori šansa da Mostar nakon dugogodišnjeg zastoja, prouzrokovanog nepostojanjem zakonodavne vlasti, krene naprijed.

- Svjesni smo koliko se problema nagomilalo tokom perioda dok nije bilo Gradskog vijeća. Pozivam građane Mostara da iskoriste ustavom zagarantovano pravo i izađu na izbore. Pozivam ih da podrže našu Platformu na kojoj smo mnogo radili i kojom smo obuhvatili sve oblasti. Vodili smo računa o potrebama svih mjesnih zajednica i potrebama svih građana. Obrazovanju mladih i privlačenju stranih investicija posvetili smo posebnu pažnju. Izborimo se da svi budemo ravnopravni, te da nam bude ljepše u našem Mostaru - istakla je Suša, saopćila je Koalicija.

Anel Kljako, kandidat Koalicije na jedinstvenoj gradskoj listi, istakao je kako će se Koalicija, između ostalog, zalagati za kreiranje fonda za stipendiranje učenika i studenata deficitarnih zanimanja, zatim za davanje u najam ili besplatno dodjeljivanje na korištenje poljoprivrednog zemljišta fizičkim osobama, te niz sportsko-rekreativnih projekata s ciljem promovisanja bavljenja sportom i zdravih stilova života.

- Izgradnja biciklističkog parka i biciklističkih staza, kao i staza za vozače e-romobila, sufinansiranje najperspektivnijih sportista Mostara i formiranje sportskih škola najmlađih dobnih grupa, samo su neki od planiranih projekata - istakao je Kljako.